søndag 25. oktober 2009

Peer Gynt på Oslo Nye Teater!

image For noen uker siden var jeg og kommunikasjon og kultur-klassen på utflukt i Oslo, og da var vi blant annet innom Oslo Nye for å være testpublikum på den moderniserte Peer Gynt oppsetningen der. Det var en såkalt vandreforestilling der de ulike scenene i stykket var i ulike rom. Det var utrolig artig, fordi vi, publikum, dermed virkelig følte at vi var en del av stykket. Andre scene var Ingrids bryllup, og da var det vi som var gjestene og satt rundt i et E-formet langbord. Denne oppsetningen var ganske modernisert, og jeg grunnen til dette var for å gjøre oss bedre kjent med stykket og se det i et annet perspektiv; se det i tilknytning til dagens samfunn. Denne moderniseringen av stykket er et godt eksempel på og viser godt hvorfor Ibsen er aktuell også i dag. Jeg likte den nye vrien med stykket. Blant annet var ‘den grønnkledde’ ikke et hulder, men en hore med mange plastiske operasjoner bak seg og med en far (trollet) som plastisk kirurg! Utrolig genialt eller hva?

Det er mye jeg kan forteller om denne oppsetningen, for eksempel om alle de morsomme nye ‘vriene’ og om hvordan de ulike scenene var utformet osv, men det vil jeg selvfølgelig ikke gjøre. Jeg vil ikke avsløre noe, men heller at så mange som mulig drar og ser den for så å bli like overrasket som meg over alt som skjer. Det er forresten umulig å ikke like den, tro meg! Vi var der med mange andre ungdommer fra Oslo og alle smilte og lo og hadde det kjempe gøy! Målgruppen tror jeg hovedsaklig var ungdom, så kanskje vi kan dra og se den med norskklassen også? Hvis ikke dere ta dere turen og se den, alle sammen.. Uansett. Bastabom!

Ingvild

Bilde: Oslo Nye [25.10.09]

3 kommentarer:

 1. Det høres spennende ut. Skal se hva vi kan få til!

  SvarSlett
 2. Den forestillingen var dødskul!

  Og ja - spania blir bra:-D Du gleder deg du og, hehe?;D

  SvarSlett
 3. Hei! Har lest 3 av innleggene dine nå, som en del av leksen for neste uke. Jeg har valgt å kommentere på dette siden jeg likte dette innlegget best. Jeg syns du skriver godt og du fikk meg til å få lyst til å se stykket - noe jeg tror var intensjonen din bak innlegget..? ellers leste jeg innlegget om ibsen-quizen og innlegget om din irritasjon over ordet greier og greia. Veldig morsomt skrevet! Som sterk motstander av blogg generelt liker jeg at din blogg ikke har et voldsomt preg av at det er en skoleblogg i norskfaget.

  SvarSlett