søndag 6. september 2009

Mange muligheter

Det er mange måter å bruke en blogg på, og siden dette er en skoleblogg, er enkelte innlegg obligatoriske, mens andre ikke. Man kan selv velge hvor mye man vil gjøre ut av det å blogge, og hvordan man vil bruke den. I denne bloggen kan jeg velge og bare skrive de blogginnleggene som er lekse, eller skrive andre innlegg av fri vilje. Du kan utnytte muligheten til å bli bedre til å skrive, få ned tankene, refleksjonene og tolkningene dine rundt ulike temaer og til å si din mening. Du kan velge å bruke skolebloggen som en arena hvor du samler alt på ett sted, og hvor andre folk kan kommentere. Du kan lære masse av og blogge. Du kan skrive mye på nynorsk og dermed bli bedre til det, du kan si din mening om en nyhetssak og oppfordre andre om å kommentere og si sin mening eller du kan bruke bloggen som en "loggbok" i norskfaget hvor du regelmessig oppdaterer statusen på for eksempel fordypningsoppgaven din. Ved å gjøre dette kan du selv få litt mer oversikt over hvordan du ligger an, andre kan se hvordan du jobber og lære av det og du har en bedre mulighet til senere og se hvordan prosessen med oppgaven var. En blogg er jo en slags dagbok, ikke sant.. Mulighetene en skoleblogg gir, er mange. Og uansett hvor mye eller lite, ofte eller sjelden man skriver, så blir man i hvert fall ikke dårligere av det!

Noe som ofte kan være vel så viktig som selve bloggingen, er kommentarene du får, eller at du i det hele tatt får kommentarer. For det første er det mye mer motiverende siden du dermed vet at det faktisk er noen der ute som leser det du skriver. Du føler at det du skriver har en større hensikt, og at det ikke bare er for deg selv og læreren du skriver. Du har et større publikum! Personlig synes jeg det er morsommere å få kommentarer utenfra. Selvfølgelig er det koselig om man får kommentarer fra medelever og, men de møter man jo hele tiden ellers.. Verden og internettet er stort. Det er mange mennesker der ute, og da er det jo morsomt om for eksempel en fjern fra langt oppe i nord eller en fra den minste bygda med høyest "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu"-faktor skriver en kommentar til deg. Og jo! Sant det. For det andre, så har du en mulighet til å diskutere og utveksle synspunkter og meninger når andre kommenterer. Å diskutere med seg selv er ikke alltid like spennende eller meningsfullt. Du lærer mye av å diskutere med andre. Tja. For eksempel er det jo mulig at du blir bedre til å argumentere og til å.. nettopp diskutere. 

Blir det riktig eller feil og si at ‘for å få gode kommentarer, må du skrive et godt innlegg’? Ka du trur?

Ingvild

Foto: ‘Late night’ av selva på Flickr

8 kommentarer:

 1. Jo, det tror jeg! Gode innlegg er mer interessante å lese enn dårlige, og de som har lagt litt arbeid i det, får vel uansett noe igjen for jobben ut fra det du skisserer her. Du har mange fine tanker om nytteverdien som jeg tar med videre i utviklingen av "skoleblogging"!

  SvarSlett
 2. Du har skjønt mye, synes jeg. Skrive"muskelen" må trenes akkurat som andre muskler. Lykke til med skrivingen!

  SvarSlett
 3. Jeg skjønner godt hva du mener med at det er kjekt å få kommentarer utenfra, og det får du gjerne hvis du plutselig har skrevet om noe som engasjerer mange.

  Men ikke glem at mange ganger er det lærerikt og motiverende å blogge for sin egen del også, det kan være en ypperlig måte å strukturere tanker på, og se på hvordan du utvikler deg etterhvert.

  Lykke til med bloggingen videre!

  SvarSlett
 4. Jeej! Tusen takk for kommentarer! ;D Nå ble jeg veldig glad! :)

  SvarSlett
 5. Gøy å lese bloggen din :)
  Hilsen en av de der ute.

  SvarSlett
 6. Og så var det et veldig fint bilde! Blogger er også litt visuelle, det handler om å finne akkurat de fargere/bildene/fontene som er fine, og som du liker. Dette ble visst en litt "lettbent" kommentar :-)

  SvarSlett
 7. Er enig at blogging er en fin måte å forbedre norsken sin, samtidig som en reflekterer mer over det en skriver enn ellers. Det gjelder ihvertfall meg. Samtidig som det er en bra arena for å utveksle synspunkter og utvikle evnen til å diskutere og gi konstruktiv kritikk videre.

  Jeg tror nok at de gode kommentarene kommer med gode innlegg. Man gidder ikke å fortsette å lese dårlige blogger, heller ikke kommentere dem!
  Det er lettere å kommentere blogger om man enten leser noe som en synes er bra og inspirerer, eller som provoserer og oppfordrer til diskusjon.

  Liker bloggen din :)

  SvarSlett
 8. @ oddsens: Så flott! Tusen takk! Håper du fortsetter å lese den og kommentere!

  @ elisa: Enig med deg! Liker å tukle med bilder og tekst. Håper på å lære mer om html-koding :) Har lyst på et eget fancy design etter hvert.. =P

  @pia: Du har helt rett. Jeg får prøve å skrive gode innlegg. Hehe. Er så koselig å få kommentarer! Fint at du liker bloggen. Det gjør meg glad! =D

  SvarSlett