torsdag 31. januar 2008

Svensker, Solberg og Strikking!

Vi har fått i oppgave å sammenligne noen blogger, og jeg har valgt å skrive litt på bloggen til Niklas Claesson. Han har skrevet litt forskjellig om hvordan det er å være svensk i Norge og hva Norge kan bli bedre på. Jeg synes konseptet var ganske bra; det var annerledes, og det liker jeg. I starten var det litt vanskelig å skjønne alt som stod der, siden han skriver på svensk, men det gikk greit etter hvert. Førteinntrykket var at det var en litt kjedelig side som jeg ikke fikk lyst til å fortsette å lese på; grunnen til dette tror jeg var utformingen. Siden var blå, med masse tekst og få bilder, og ingen andre elementer.


Petter Solbergs blogg så litt mer interessant ut i starten og jeg fikk lyst til å se litt mer på den. Det var flere bilder på den og blogginnleggene var mye kortere, men samtidig var siden mer rotete fordi det var mye mer forskjellig på den i forhold til på Claessons.

En blogg jeg liker er Irenes hobbyblogg. Her får jeg masse inspirasjon til ting jeg kan strikke, og det er gøy! Siden hennes er også veldig oversiktelig og enkel, det er akkurat passe mye tekst og mange bilder. Dette er en blogg jeg kommer til å gå inn på flere ganger! En annen ting jeg liker med bloggen hennes er at det er en liste med andre blogger hun er innom, og noen av disse er andre hobbyblogger som jeg kan få enda mer inspirasjon fra.


Blogger kan ofte være personlige, og det gjør at ingen er helt like.

onsdag 30. januar 2008

Nynorsk - Hva kan jeg gjøre for å bli bedre?

Jeg liker nynorsk ganske godt og er motivert for å lære mer om det og bli bedre. Begge foreldrene mine er fra Vestlandet, og jeg tror det er grunnen til at jeg ikke har noe imot nynorsk; de har påvirket meg. Dessuten er jeg veldig glad i dialekter, generelt, men spesielt de som ligger nært opp til nynorsk

Jeg tror at det viktigste for å bli bedre i nynorsk er å lese flere bøker. Det er noe jeg har veldig lyst til, for da får jeg et bedre ordforråd, jeg blir flinkere til å lese nynorsk og jeg håper jeg blir bedre til å skrive tekster (på nynorsk). Ved å lese ser man ordene i en sammenheng. Foreløpig har jeg ingen idé om hvilke bøker jeg vil lese, men hvis det er noen som har noen forslag, så er det bare å komme med dem, da blir jeg veldig glad! =)

En annen ting jeg kan gjøre for å bli bedre i nynorsk er kanskje å lytte litt mer til det mamma og pappa sier; lytte litt mer til ordene og uttrykkene de bruker. Jeg er så vandt til å høre dem og tenker ikke over at jeg kan bruke noen av dem i tekstene mine. Samtidig er jeg litt redd for at tekstene kan bli for muntlige, for man skriver ikke alltid slik som man prater.

Lenge leve nynorsk! =)

torsdag 24. januar 2008

Mitt første blogginnlegg

Dette kan bli spennende! Jeg har aldri lagd en blogg før, i hvertfall ikke i norsktimene, så dette blir noe nytt for meg.

Vi hadde en test i nynorsk grammatikk i dag. Den gikk sånn passe, men enkelte ord ble det litt problemer med å oversette på oversettelsesoppgaven, for noen ord er ganske forskjellige fra bokmål til nynorsk, så det hadde vært enklere og hatt en vanlig ordbok, og ikke en digital.

Jeg synes egentlig at nynorsk er ganske spennende og interessant, jeg. Det er ikke mange jeg kjenner som er enige med meg, men noen er det. Man har kanskje ikke så mye bruk for nynorsk i hverdagen, men det er jo litt stas å kunne det, da, eller hva?