onsdag 30. januar 2008

Nynorsk - Hva kan jeg gjøre for å bli bedre?

Jeg liker nynorsk ganske godt og er motivert for å lære mer om det og bli bedre. Begge foreldrene mine er fra Vestlandet, og jeg tror det er grunnen til at jeg ikke har noe imot nynorsk; de har påvirket meg. Dessuten er jeg veldig glad i dialekter, generelt, men spesielt de som ligger nært opp til nynorsk

Jeg tror at det viktigste for å bli bedre i nynorsk er å lese flere bøker. Det er noe jeg har veldig lyst til, for da får jeg et bedre ordforråd, jeg blir flinkere til å lese nynorsk og jeg håper jeg blir bedre til å skrive tekster (på nynorsk). Ved å lese ser man ordene i en sammenheng. Foreløpig har jeg ingen idé om hvilke bøker jeg vil lese, men hvis det er noen som har noen forslag, så er det bare å komme med dem, da blir jeg veldig glad! =)

En annen ting jeg kan gjøre for å bli bedre i nynorsk er kanskje å lytte litt mer til det mamma og pappa sier; lytte litt mer til ordene og uttrykkene de bruker. Jeg er så vandt til å høre dem og tenker ikke over at jeg kan bruke noen av dem i tekstene mine. Samtidig er jeg litt redd for at tekstene kan bli for muntlige, for man skriver ikke alltid slik som man prater.

Lenge leve nynorsk! =)

2 kommentarer:

  1. Du har et godt utgangspunkt hjemmefra, og positiv innstilling bringer deg langt. Jeg skal tenke litt på boktips, det er jo flere som kanskje vil være interessert i det.

    SvarSlett
  2. Wow, bra side!
    Stå på ingvild ;)

    SvarSlett