søndag 22. november 2009

FotoHage

IMG_0004Ved Sandungen – tatt med et analogt kamera (scannet)

En av mine store interesser er foto. Jeg liker å ta en tur ut og knipse noen bilder, både av natur og landskap, men også av mennesker. Noen ganger føler jeg meg litt som en paparazzi, siden folk ikke vet at jeg tar bilder. Det er så utrolig spennende det, å ta bilder. Det er liksom motiver av overalt!

Det var på ungdomsskolen jeg egentlig fikk øynene opp for foto. Tidligere, da jeg var mindre, brukte jeg engangskamera og knipsa vilt rundt meg, men på ungdomskolen gikk jeg over til kompaktkamera. Da begynte jeg virkelig å ta en del bilder, mest for å dokumentere hendelser og reiser osv. Da jeg startet på videregående begynte jeg å lese fotoblogger og fikk mye inspirasjon og tips gjennom disse. Og særlig etter at pappa kjøpte seg speilrefleks, har interessen bare blitt større og større. Nå låner jeg dette kameraet, pluss et gammelt analogt et som han har. Etter hvert har jeg planer om å kjøpe meg eget utstyr, men det får jeg ta når jeg har spart opp nok penger. For til neste år er det meget mulig at jeg starter på en eller annen fotolinje på en folkehøgskole, og da er det veldig kjekt å kunne ha sitt eget utstyr..!

Inspirasjon er veldig viktig, og det har jeg fått og får som sagt blant annet gjennom alle fotobloggene og de andre bloggene jeg leser. Særlig de svenske bloggerne er utrolig flinke fotografer! De tar originale bilder man ikke har sett før, og er ganske kreative. Motivene er spennende og interessante, og av og til hender det at de legger ut noen tips til oss dødelige. I tillegg til blader og fagbøker, er Flickr, foto.no og weheartit nettsider som inspirerer meg.

Bilde 1414 copy
En postkasse jeg gikk forbi i sommer på Indre Fure / Stadt

Foto er absolutt ikke noe jeg vil utdanne meg innen og jobbe med senere. Det skal forbli en hobby – og en stor hobby! Jeg har uansett lyst til å bli god i det og lære masse, blant annet gjennom et år på folkehøgskole. Om jeg velger foto eller ikke som linje, så har jeg uansett planer om å ha det som valgfag. Jeg vil bli en god amatørfotograf! Tenk så gøy det er å kunne ta gode bilder og dokumentere morsomme hendelser, situasjoner, opplevelser og reiser!

Jeg merker det er flere og flere som kjøper seg speilrefleks. Men en ting som irriterer meg er at folk ikke utnytter det at det nettopp er et SPEILREFLEKSKAMERA! Det er jo en grunn til at det er slike kameraer proffe folk bruker! Jeg ser at mange tar bilder på ‘auto’ hele tiden og ikke utnytter og bruker funksjonene som fordelen med disse kameraene, slik som M, A, P og S. Det er jo med disse funksjonene man virkelig får de gode bildene! For der har man mange flere muligheter og kan stille inn kameraet slik at du får det bildet du ønsker. Jeg vil nesten si at det er bortkastede penger å kjøpe et speilrefleks hvis man ikke går inn for å lære seg hvordan man bruker det og de funksjonene slike kameraer har.

Bilde 1098 copy Bilde 1211
Blåklokker på vei opp til Hornelen / Fjøskatten på Stadt

Fra studieturen til Spania for noen uker siden

Liker du å ta bilder? Eller liker du bedre å se på bilder?

Ingvild

Foto: Alle tatt av meg

5 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Spennende! Jeg deler som du vet din interesse, og det er masse spennende å finne på nettet om foto. Her er adressen til den bloggen jeg nevnte: [daily dose of imagery]. For tiden prøver jeg å lage en Blurb-bok med mine egne bilder, men det er vanskelig!

  SvarSlett
 3. Merkelig. Pekerne ble ikke aktive. Her er URL-ene: http://www.blurb.com/bookstore/featured og http://wvs.topleftpixel.com/

  SvarSlett
 4. Sv: Ja, han er rasende kjekk. Andre er gale etter Edward Cullen, jeg er gal etter Gregor Schlierenzauer! Men nå kommer jeg meg ikke på hopprenn før 12. mars igjen :(

  SvarSlett
 5. Lysgårdsbakken på Lillehammer. Praktisk for meg, jeg bor bare 15-20 minutter unna :D

  SvarSlett